Sárga, szív vagy fúj és minden férfi álma, mi az?

hirdetés
2017 április 06., 06:07
comments 56
ad

Hát persze, hogy a Kärcher-cuccok! Egy nagynyomású mosó a vidéki macsóságnak legalább olyan alapeleme, mint a benzines láncfűrész, de szerencsére a nagyvárosi lakásokban élőknek sem kell nélkülözniük azt a boldogságot, amit a legendás német tisztítóberendezés-specialista valamelyik, bármelyik termékének birtoklása jelent. Mert a Kärcher több mindent gyárt, mint a legtöbben gondolnánk: a bitang erős vízsugarat köpő gépek mellett háztartási gőztisztítókat, a port-törmeléket-forgácsot-egeret-macskát egykedvűen magába rántó ipari porszívókon túl kompakt, szép, de ettől még profi lakásporszívókat is.

Legalább akkorát dobban a férfiszív, egy ilyen csoda láttán, mint amikor egy Lamborghini bukkan fel a sztrádán a visszapillantóban.
photo_camera Legalább akkorát dobban a férfiszív, egy ilyen csoda láttán, mint amikor egy Lamborghini bukkan fel a sztrádán a visszapillantóban.

Mire jó a nagynyomású mosó?

A láncfűrésztől eltérően egy ilyen géppel nagyon sok mindent meg lehet csinálni a ház körül. A kocsimosás persze alapvető, a terasztakarítás szintén, de időnként olyan speciális élethelyzetekben is nagyon jól jöhet ez a masina, amire valószínűleg a gyártónál sem gondoltak soha. Vegyük például a savanyú káposztát.

A házilag készített savanyú káposzta manapság leginkább műanyag hordóban terem, de történetesen Promó Ottónak van egy tölgyfa dézsája, amit Ottónétól kapott, a célból, hogy igazán autentikus saját savanyú káposztát készíthessen benne. A fadézsa, amilyen romantikus, olyan macerás dolog is, például remekül meggyökerezik benne a penész, illetve kiválóan bele bír kapaszkodni az erjedést végző tejsav-baktérium-telep is. Ezt eltakarítani tavasszal, a káposztaszezon végén leginkább kefével való hosszas súrolással lehetséges. Vagy, basszus, amire eddig soha, egyetlen tavasszal sem gondoltam eddig, egy nagynyomású mosóval:

Kreatív használatban a kábé évtizedes alapmodell
photo_camera Kreatív használatban a kábé évtizedes alapmodell

A dézsa gyönyörű tiszta lett, pedig egy százéves, ütött-kopott, abszolút belépő szintű gépem van csak otthon. Hely, milyen perspektívák nyílnának vajon a ház körüli takarításban, ha egy olyen finoman szabályozható erősségű csodamosóm lenne, mint a K5 ! Legalább olyan boldogan csapatnék le mindent, amit csak érek, mint a borostás bácsi a nagyon hangulatos gyári videón:

Mire jó a gőztisztító?

Nem csak mozdonyt hajtani meg brokkolit párolni jó a gőz. Ablakot, csempefugát, sőt, olyan nehezen hozzáférhető zugokat, mint mondjuk egy páraelszívó titkos rejtekei is ragyogóra, sőt, sterilre lehet pucolni vele; a forró vízgőz a bacikat éppúgy kinyírja szinte mind egy szálig, mint a hipó. Viszont a gőz kényelmesebb és sok esetben kíméletesebb a felülettel szemben, mint a csiszatolás valami textillel. És sokkal nagyobb buli is. A sistergő-kavargó gőz és hogy géppel végzünk egy hagyományosan élőerővel megoldott munkát, új értelmet ad a steampunk szónak.

A Kärcher bonyolultabb gőzgépei, mint a jutányos árú, de már nagyon komplex SC2-es egész csomó tisztítófejjel, gyerekzárral, szabályozható gőzöléssel is szórakoztatják a júzert! Sőt: bizonyos típusokat még vasaló-adapterrel is fel lehet szerelni, így a kis kazánban termelt gőzt még jobban kihasználhatjuk a háztartásban. Hogy mik vannak!

Kärcher SC4 gőztisztító, vasaló adapterrel
photo_camera Kärcher SC4 gőztisztító, vasaló adapterrel

Na jó, azt azért tudjuk, mire jó egy porszívó...

... de nagyon nem mindegy, hogy milyen az a porszívó. A Kärchernél roppant széles a paletta, a ciklonos-kicsapós porzsákmentestől a praktikusan picire összetolható kézin át a hagyományos porzsákosik van minden - és akkor ezek még csak a háztartási modellek, a műhelytakarító mindentbenyelők még csak ezek után jönnek:

A porzsákmentes, a teleszkópos kézi és a klasszikus papírporzsákos. Kicsivel 30 ezer forint felett indul az árlista a Kärchernél
photo_camera A porzsákmentes, a teleszkópos kézi és a klasszikus papírporzsákos. Kicsivel 30 ezer forint felett indul az árlista a Kärchernél

A tavaszi nagytakarítás intézménye általában nem igazán pozitív fogalom a háztartások vezetői (nemre való tekintet nélkül) és családtagjaik számára. De ha gépesített hadosztályként egy ilyen sárga-fekete flottával vágnak neki a melónak, a kényszermunkából simán wellnessprogram lehet!

A Kärcher akciós ajánlataiért katt ide!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.