[ Error: Hiányzó widget ]

A Kaposvári Egyetem egyetért a CEU-t ellehetetlenítő törvénnyel

2017 április 7., péntek 15:23
280

Az MTI-nek küldtek egy közleményt erről. Sajnos az nem derült ki, hogy pontosan ki fogalmazta meg és ki írta alá az egyetem nevében a nyilatkozatot. Ez csak azért fontos, mert a Kaposvári Egyetem élére a kormány által odarakott kancellár régi Fidesz-tag, a Fidesz-frakció egykori kabinettitkára, Borbás Zoltán

Az állatorvosból lett egyetemi kancellár korábban a Fidesz falusi és gazdatagozatának Komárom megyei elnöke is volt.

Azt ugyanis nehéz elképzelni, hogy a Kaposvári Egyetemet komolyabb versenyhátrány érte volna amiatt, hogy Magyarországon működik Közép-Európa egyik legjobb egyeteme. 

Mindenesetre a közlemény így fogalmaz: 

A Kaposvári Egyetem egyetért azzal, hogy a felsőoktatási intézmények jogi kereteit meghatározó Országgyűlés a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény által biztosítsa az intézmények szabályszerű működését és a tiszta helyzeten alapuló versenyét. 

A felsőoktatási intézmények között valódi verseny van, ezért nagyon fontos annak tisztasága, az, hogy valamennyi felsőoktatási képzést hirdető intézmény azonos szempontok szerint legyen akkreditálva.

A Közép-Európai Egyetem Magyarország államilag elismert felsőoktatási intézményei közé tartozik, népszerű, elismert és kiváló képzést nyújt, nincs szüksége arra, hogy különböző praktikákkal növelje népszerűségét. A Kaposvári Egyetem a napokban szerzett tudomást arról, hogy az intézménnyel nem azonos jogi személy az amerikai Central European University.

A Kaposvári Egyetem jó partneri viszonyt ápol a hazai felsőoktatási intézményekkel, a jövőben is törekszik arra, hogy azok egyenlő feltételek alapján, törvényes keretek között működhessenek Magyarországon. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt