Két férfit fogott el a svéd rendőrség a stockholmi merénylet után

külföld
2017 április 08., 05:23
comments 144
Fotó: AFP/Jonathan Nackstrand
photo_camera Fotó: AFP/Jonathan Nackstrand

A svéd rendőrség letartóztatott két férfit, miután péntek délután egy teherautó hajtott a tömegbe Stockholmban egy bevásárlóközpontnál. Stefan Lofven svéd miniszterelnök szerint terrortámadás történt. Az első gyanúsítottat még péntek este fogták el, miután a rendőrség nyilvánosságra hozta a róla készült felvételeket. Valószínűleg ő vezette a tömegbe a teherautót, ezért gyilkossággal és terrorizmussal vádolják. A második gyanúsítottat később vették őrizetbe. A két férfi kapcsolatban állt egymással. A merényletben legkevesebb négy ember meghalt és 15-en megsebesültek.

A sörgyár, amelynek teherautójával a merényletet elkövették, azt állítja, hogy a járművet egy közeli étterem elől lopták el, ahová árut szállítottak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.