Lemondta jövő heti moszkvai látogatását Boris Johnson

külföld
2017 április 08., 13:18
comments 27

Szombaton jelentette be a brit külügyminisztérium, hogy Boris Johnson miniszter lemondta a jövő hét elejére tervezett moszkvai látogatását, tiltakozásul a szíriai rezsimnek nyújtott orosz támogatás ellen. A korábbi tervek szerint Johnson hétfőn repült volna az orosz fővárosba, ahol legutóbb öt éve járt brit külügyminiszter. Előbb munkaebéden egyeztetett volna Szergej Lavrov külügyminiszterrel, majd közös sajtótájékoztatót is tartottak volna. Johnson ezután találkozott volna helyi brit vállalkozások vezetőivel, illetve orosz emberi jogi aktivistákkal. 

AFP PHOTO / SCOTT HEPPELL
photo_camera AFP PHOTO / SCOTT HEPPELL

Boris Johnson azzal indokolta döntését, hogy a múlt heti civilek elleni vegyifegyver-támadás új helyzetet eredményezett. A brit külügy korábban már elítélte Oroszországot, hogy a tiltott fegyver használata után is védi Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerét. Johnson közölte, hogy legfontosabb feladatának most már azt tekinti, hogy az Egyesült Államokkal és másokkal együttműködve összehangolt nemzetközi támogatást alakítson ki a szíriai tűzszünet megteremtéséhez.  

Majd hozzátette, hogy döntését részletesen megvitatta Rex Tillerson amerikai külügyminiszterrel. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.