Lezsák Sándor megfejtette: a panelházak miatt fogy a magyar

élethalálharc
2017 április 08., 16:13
comments 268

Izsák-Kisizsákon az egykori kisizsáki iskola pedagógusainak emlékére állított kopjafát avatta fel beszéddel Lezsák Sándor szombaton, közölte az MTI. Az Országgyűlés alelnöke elmondta, hogy nincs szerep és feladat nélküli település, legyen az akár a legkisebb is. Lezsák emlékeztetett arra, hogy az 1970-es évek elején több mint 1700 település önállóságát szüntették meg, termelőszövetkezeteket és iskolákat vontak össze, a fiatalok pedig a munkahelyek miatt városokba költöztek. Ezután jelentette ki a fideszes politikus, hogy

"a Magyar Szocialista Munkáspárt politikai bizottságának döntése nyomán 11 szovjet házgyárat vásároltak és megkezdték a panelrengetegek építését, melyekben 51 négyzetméter jutott egy négytagú családnak. Ez lett a drámai népességfogyás egyik forrása."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.