Hazatért Berzékre egy gólya Afrikából, vasárnap nyakon lőtték

ÁLLAT
2017 április 09., 12:57
comments 87

Nemrég tért haza és foglalt fészket az a fehér gólya, amit máris madármentőknek kellett gondozásukba venniük. Vasárnap reggel kapták a riasztást, hogy egy a napokban megérkezett góla a szárnyát lógatva áll egy berzéki portán.

A madármentők beszámolója szerint a helyszínen nem találtak rajta nagyobb sérülést, de a beszállítás után kiderült, hogy a nyakán hatalmas seb van, amit minden bizonnyal golyó okozhatott.

A röntgenen nem látszott lövedék, de a bemeneti nyílás alapján így is egyértelműnek tűnik a helyzet. A golyó a gólya nyaki csigolyáját érte.

Az állatot ellátták, most nyugodt környezetben pihentetik, hétfőn pedig feljelentést tesznek állatkínzás, természetkárosítás és orvvadászat miatt.

link Forrás

(Via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.