Ki akarták toloncolni a pénteki svédországi teherautós támadás elkövetőjét

külföld
2017 április 09., 09:52
comments 196

Tavaly júniusban utasították el a menedékkérelmét annak a 39 éves üzbégnek, aki pénteken teherautójával a járókelők közé hajtott Stockholm központjában, egy áruháznál. A gyanúsítottat keresték is a bevándorlási hatóságok, hogy kitoloncolhassák az országból.

Virágokkal emlékeznek Stockholmban a pénteki támadás áldozataira. AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND
photo_camera Virágokkal emlékeznek Stockholmban a pénteki támadás áldozataira. AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND

Emellett a svéd hatóságok tudtak szélsőséges szimpátiáiról is. Ugyanakkor csak "marginális szereplőnek" tartották. Mindenesetre a korábbi ismertsége miatt tudták ilyen gyorsan azonosítani és még pénteken elfogni.

A pénteki támadásban négyen vesztették életüket, két svéd, egy brit és egy belga állampolgár. Róluk egyelőre nem közölt többet a rendőrség.

A támadás ügyében folyó nyomozás részeként vasárnap hét embert hallgattak ki és több helyen házkutatást is tartottak. További részleteket azonban erről se árultak el. (Via BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.