Ritka alkalom, ha valaki semmittevéssel ennyi jót tehet, üzente Ádernek Nádas Péter

POLITIKA
2017 április 09., 08:18

Nyílt levélben fordult Áder Jánoshoz a kortárs magyar irodalom tán legnagyobbja, Nádas Péter. A téma a CEU volt, Nádas viszont nem cselekvésre, hanem nemcselekvésre szólította a köztársasági elnököt.

"Meggyőződésem, hogy egy államfő számára ritkán adódik olyan alkalom, amikor egyetlen tollvonás hiányával ennyire sokat tehetne azért a politikai közösségért, amelynek egységét képviselni hivatott" - írja.

"Egység sohasem jühet létre a rendezetlen vágyak, eltúlzott félelmek és fésületlen indulatok olyan örvénylésében, amelyben ez a törvénymódosítás megszületett. Biztos vagyok abban, hogy Ön felette áll az ilyen szenvedélyeknek, hiszen pozíciójának méltóságát, morális legitimitását éppen ez a tartás adhatja" - írta a Facebookon is közzétett nyilt levelében.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.