Terrortámadás áldozatául estek az ünneplő hívők az egyiptomi kopt templomban

külföld
2017 április 09., 09:34
comments 41

Most már bizonyos, hogy szándékos robbantás, merénylet miatt volt robbanás egy egyiptomi kopt székesegyházban, a Nílus deltájában fekvő Tanta városában.

A pokolgépes merényletet Virágvasárnapon, a keresztények egyik legszentebb ünnepén követték el, amikor a hívek Jézus diadalmas jeruzsálemi érkezésére emlékeznek. A robbantásban legalább 13-an életüket vesztették, 40-en pedig megsebesültek.

A robbantásért egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget.

Egyiptomban a keresztény kopt kisebbség rendszeres célpontja a szélsőséges iszlamistáknak. Decemberben az ISIS egyiptomi szövetségesei Kairóban robbantottak egy kopt katedrálisnál, abban a merényletben 25-en vesztették életüket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.