18 évesen részegen, túl gyorsan hajtva, visszavont jogosítvánnyal, rendszám nélküli autóval balesetezett Tatabányán

baleset
2017 április 10., 06:05
comments 75

Vasárnap hajlani fél négykor borult fel egy rendszám nélküli autóval Tatabányán egy 18 éves fiatal. 

A sofőr a Népház úton, a Vájár-köz kereszteződéséhez érve, egy enyhe jobbra ívelésű útkanyarulatban túl gyorsan vezetett és elvesztette uralmát járműve felett.

photo_camera Fotók: police.hu

Fékezett, átcsúszott a bal oldali forgalmi sávba, majd az útpadkára és egy kandelábernek csapódott. Az ütközéstől a jármű tovább perdült majd egy kerítésnél, a bal oldalára fordult.

A sofőr és két, szintén fiatal utasa kimászott az összezúzott autóból, és elmentek. 

A rendőrök egy közeli utcában igazoltatták a három fiatalt. Kiderült, hogy a sofőrt a bíróság korábban jogerősen eltiltotta a vezetéstől, az autót pedig ideiglenesen kivonták a forgalomból.

A járőrök a járművet vezető fiatalt szondáztatták és a mérés pozitív eredménye alapján mintavételre előállították.

A balesetben a gépkocsivezető könnyen, utasai súlyosan sérültek.

A rendőrök a baleset okozóját gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A fiatal beismerő vallomást tett.

A Tatabányai Rendőrkapitányság ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.