A CEU rektora a hallgatóknak: Bármi is történik, nem hagyjuk el Budapestet

POLITIKA
2017 április 10., 17:07
comments 169

Közös levelet írt az egyetem jövőjéről a CEU elnöke és rektora, Michael Ignatieff és rektorhelyettese, Liviu Matei a hallgatóknak és tanároknak, írja a Hvg.hu. Az intézmény vezetői szerint politikai fenyegetéssel állnak szemben, ennek ellenére

"hangsúlyozni szeretnénk, hogy a CEU létét nem veszélyezteti semmi,"

írják. Áder hétfői döntését várják, és annak függvényében

"azonnal kidolgozott jogi akcióba kezdünk Magyarországon és Európában, amellyel hosszú távú megoldást és azonnali jogorvoslatot keresünk."

Ignatieff és Matei az intézmény alapítójának, Soros Györgynek az üzenetét is tolmácsolták:

"sokan aggódtok, mit hozhat a jövő, de szeretnénk biztosítani róla, hogy az igazgatótanácsunk és az alapítónk is hajthatatlanul elkötelezett az akadémiai munka folytatása mellett."

A levelet azzal zárják, hogy 

"szeretnénk abban is tiszta helyzetet teremteni, hogy Budapest az otthonunk, és nem fogjuk elhagyni a bázisunkat bármi is következzen. Mindegy, mi vár ránk, ez mindig igaz lesz."

(Hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.