Meghosszabbítanák a Szentendrei úti halálos balesetet okozó autós előzetes letartóztatását

bűnügy
2017 április 10., 07:12
comments 45

Három hónappal meghosszabbíttatná az ügyészség a két halálos áldozatot követelő Szentendrei úti baleset okozójának előzetes letartóztatását. Ezt részben indokolja, hogy immár súlyosabb bűncselekménnyel, halált okozó ittas vezetéssel gyanúsítják.

A nyomozás során beszerzett vegyészszakértői vélemény alapján ugyanis megállapítható, hogy a vétkes sofőr ittasan vezetett, amikor nagy sebességgel belecsapódott a tilos jelzésnél szabályosan várakozó vétlen autóba, aminek vezetője és utasa is életét vesztette a balesetben.

A terhelt panaszt jelentett be a gyanúsítás módosítása ellen, de azt az ügyben eljáró VI. és VII. Kerületi Ügyészség elutasította, egyben a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a bizonyítottság esetén kiszabható büntetés nagyságára, valamint az elkövetés jellegére és körülményeire tekintettel kezdeményezte előzetes letaróztatása meghosszabbítását. (Via Fővárosi Főügyészség)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.