Mibe, hogy ha valaha kitör az igazi népi forradalom az Orbán-rezsim ellen, akkor emiatt fog kitörni

2017 április 10., hétfő 14:14
331

Az utóbbi évek legfontosabb tüntetése volt ugyan a CEU melletti vasárnapi demonstráció, de már rá is rádöbbentem, hogy tökéletesen felesleges volt. Az egyre jóvátehetetlenebb károkat okozó rezsimet ugyanis pár héten belül úgyis elsöpri a népharag.

Na nem a CEU, miatt, hanem mert Orbán - hasonlóan az internetadós tervéhez - olyan alapvető dologhoz akar éppen hozzányúlni, amivel még a Szinte Bármit Lenyelő Választók országában sem lehet büntetlenül szórakozni. Még egy Kis Híján Mindenható Vezénylő Tábornoknak sem. Ez pedig minden második magyar ember kedvenc vécé- és tömegközlekedési olvasmánya, a Tesco- Auchan-, Spar-, Aldi- és egyéb katalógus.

Az egy dolog, hogy eleve micsoda eszement ötlet azzal szívatni a legnagyobb kiskereskedelmi láncokat, hogy - cinizmusból a fogyasztók jobb tájékozódására hivatkozva - egyszerűen megtiltják nekik, hogy saját prospektust adjanak ki az aktuális kedvezményeikről. 

Mire jó betiltani egy olyan alapvető dolgot, mint egy nagyáruház prospektusa? Ami véletlenül pont egy olyan reklámtermék, ami egy rakás hasznos információt tartalmaz az aktuális leértékelésekről. Hogy az emberek ezentúl ne járjanak hipermarketbe? Dehát nyilván járni fognak, legföljebb azok, akik az internetről nem szedik le az információt, nem fogják tudni, mi van éppen leértékelve. Kinek jó ez?

És főleg: mi lesz erre az emberek reakciója? 

El sem merem képzelni, hogy ha egy annyira elvont dolog, mint egy külföldi egyetem betiltása ekkora tömegeket vitt az utcára, mi lesz akkor, ha az emberek milliói rádöbbennek, hogy elvették tőlük az egyik kedvenc nyomtatott papírterméküket, amit olvasni szoktak. És ami szép színes volt, sok képpel, és legfőképpen tök ingyen. És hogy miért vették el tőlük? Hát azt végképp senki sem tudja majd megmagyarázni, hiszen nem is lehet. Láttuk, mi történik, ha a kormány meg akarja akadályozni, hogy az emberek nyugodtan basztathassák a telefonjukat villamosozás közben. Most majd meglátjuk, mi történik, ha a kormány a vécéjükben akar rendszabályokat bevezetni. 

Nagyon fura, hogy Orbán ezzel pont azt a választói réteget készül feldühíteni, amelyiket az óriásplakátjaival, a kamukonzultációival, az ingyenes posladáaújságokkal meg a kereskedelmi rádióival amúgy megcéloz.

Én mindenesetre tetőtől talpig vegyvédelmi ruhában, gázálarcban megyek tudósítani az első kiskereskedelmitörvény-módosítás elleni tüntetésre. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt