Orbán simicskázással válaszolt a simicskázásra

POLITIKA
2017 április 10., 13:58
comments 97
link Forrás

Vona Gábor a parlamentben felszólította Orbán Viktort, hogy tisztázza, van-e eltitkolt vagyona külföldön:

„Hatalmas nemzetbiztonsági veszélyt jelentene Magyarországra, hogyha a kormányfőt zsarolni lehetne, mondjuk a pénzügyei miatt”.

Felszólította a miniszterelnököt, hogy nyugtassa meg a közvéleményt, hogy a következő egy évben sem róla, sem a családtagjairól, sem a legszűkebb környezetéről nem derül ki, hogy külföldön eltitkolt pénzügye, vagyona vagy zavaros pénzügyi művelete lenne.

link Forrás

Erre Orbán Viktor magához képest is röviden válaszolt:

„Megnyugtathatom, e tekintetben nyugodtan aludhat.”

Vona szerint az országgyűlésben nem lehet mindent sorosozással és simicskázással megszüntetni, és mindent a szőnyeg alá lehet söpörni. Majd megkérdezte Orbántól:

„Én lettem Soros György által politikus, vagy Ön? Engem tett háromszor miniszterelnökké Simicska Lajos, vagy Önt?”

És újra felszólította, hogy válaszolja meg, van-e eltitkolt vagyona külföldön.

Orbán a simicskázásra simicskázással vágott vissza:

„Kétségkívül messzire fog jutni a magyar parlament akkor, hogyha arra fordítja az idejét, hogy az önök gazdája ide beküldött, viszkiszagú kérdéseivel foglalkozik, ahelyett, hogy az ország kérdéseivel foglalkozna. De megismétlem, szomorú sors az, amikor az embernek gazdája van, és nem a saját maga ura.”

Elmondta, hogy Magyarországon a A Fidesz és a KDNP „egy szuverén párt”, miközben „lehet, hogy van, akit Soros György mozgat, van, akit pedig az önök gazdája”. Megjegyezte azt is, hogy az esküjüknek megfelelően mindig minden törvényt betartanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.