Vizsgálja az adatvédelmi hatóság a személyes adatokat orosz szerverekre küldő konzultációs honlap ügyét

politika
2017 április 10., 14:37
comments 142

Szombat délután írtuk meg, hogy

a kormány által indított Nemzeti Konzultáció online űrlapján egy analitikai kód személyes adatokat továbbított orosz szerverekre. Pedig a weblap a adatvédelmi nyilatkozatában vállalja, hogy  a beküldők adatait harmadik félnek nem adják át, külföldi kézbe nem adják. 

Másnapra az adatküldő kódot eltávolították a honlapról. A Hvg.hu hétfőn megkérdezte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, hogy tesz-e lépéseket az ügyben. A hatóság elnöke, Péterfalvi Attila 

kommentálni nem akarta az ügyet, de kijelentette, hogy a hivatal kivizsgálja az orosz programsor működését, és alkalmazását.

A vizsgálat lezárásáig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az ügyről nem ad ki információt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.