A Nemzeti Választási Bizottság nem engedi, hogy a vagyonosodási vizsgálatokról népszavazhassunk

POLITIKA
2017 április 11., 16:00
comments 68

A keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság megtagadta a politikusok vagyonosodási vizsgálatát célzó népszavazási kérdések hitelesítését. A 6 kérdést Fábián Zsolt magánszemély nyújtotta be, de a kérdések benyújtását Gémesi György, az Új Kezdet párt elnöke jelentette be.

Mindegyik kérdés – különböző megfogalmazásokban – arra vonatkozott, hogy minden, 1987 és 2017 között hivatalt viselő kormánytaggal, országgyűlési képviselővel, polgármesterrel és közvetlen hozzátartozóikkal szemben indítson vagyonosodási vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az NVB egyhangú döntéseiben arra hivatkozva tagadta meg a kérdések hitelesítését, hogy azok többszörösen összetett mondatok, így nem felelnek meg a népszavazási kérdéssel szemben támasztott egyértelműség követelményének. Emellett sértik a visszaható hatályú jogalkotás tilalmának alaptörvényi elvét is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.