Egy nyolcéves kisfiút is agyonlőtt a tanárnő őrjöngő férje

külföld
2017 április 11., 05:48
comments 56
A lövöldözés után a szülők kétségbeesetten ölelték magukhoz gyerekeiket a San Bernardinó-i North Park Elementary Schoolnál történt lövöldözés után. AFP PHOTO / Robyn Beck
photo_camera A lövöldözés után a szülők kétségbeesetten ölelték magukhoz gyerekeiket a San Bernardinó-i North Park Elementary Schoolnál történt lövöldözés után. AFP PHOTO / Robyn Beck

Az 53 éves Cedric Anderson hétfőn fogta magát, bement egy hónapja különélő neje iskolájába és agyonlőtte. A kisiskolásokat tanító asszony az osztálytermében volt, két diákja közvetlenül mögötte állt, amikor a férje lövöldözni kezdett.

Mindkét diákot eltalálta. Egyikük, a 8 éves Jonathan Martinez, akit helikopterrel vittek el, a kórházba szállítás közben belehalt a sérüléseibe. A másik sebesült diák, egy 9 éves kisgyerek állapota stabil.

A gyilkosság után Anderson magával is végzett.

A nyomozás eddigi adatai szerint Anderson, aki néhány hónapja házasodott össze a vele egykorú Elaine Smith-szel, akivel egy hónapja külön élnek, a főkapun, szabályosan, magát igazolva jutott be az iskolába. Nem volt jele, hogy fegyvere lenne, és mivel az iskolának nincsenek detektoros kapui, semmi nem is mutatta ki ezt.

Pedig volt nála, egy .357-es revolver, amiből hat lövést adott le.

A rendőrség szerint a pár ugyan elhidegült, de egy barátjuktól, családtagjuktól vagy ismerősüktől se kaptak jelzést semmiféle erőszakos vitájukról. (Via The New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.