Az USA ledobta Afganisztánban "minden bombák anyját"

külföld
2017 április 13., 15:29
comments 215

Négy katonai tisztviselő is megerősítette, hogy az Egyesült Államok hadserege bevetette a "minden bombák anyjának" is nevezett GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb nevű bombát Afganisztánban az Iszlám Állam ellen. 

photo_camera Kép: Wikipedia

A több mint 10 tonnás bomba a legnagyobb jelenleg bevethető, még nem nukleáris bomája az USA hadseregének. A bombát egy MC-130 repülőgépről dobták le, az ISIS alagút- és barlangrendszért támadták vele. Ez az első alkalom, hogy ezt a bombát harctéren bevetették. 

Az amerikai hadsereg egyelőre még összesíti az okozott károkat. A bomba ledobására a parancsot az Afganisztánban harcoló amerikai csapatok parancsnoka,  John Nicholson tábornok adta ki. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.