De fura! A kormánysajtóban pont ugyanazok a képek jelentek meg a szerdai tüntetésről

Egészen furcsa jelenségre figyelt fel az Index képszerkesztője. Nézzék, milyen képpel jelentkezett a szerda esti Hősök terei tüntetésről az Origo:

Az Origo képgalériájának nyitóképe, via Index

Nem is az a legkülönösebb, bár tény, hogy önmagában már az is furcsa, hogy a felvétel a rendőrsorfarral körbevett Fidesz-székház tetejéről készült, bár oda elméletileg senkit sem engedtek be. Hanem az, hogy az "Origo" szerzővel közölt kép másnap reggel a Magyar Idők címlapján is ott virított:

A Magyar Idők címlapképe via Index

A lap a kép szerzőjeként Bach Mátét, saját fotósát tüntette fel. Az Index képszerkesztője szerint viszont a képekhez csatolt információs exif-fájl adatai szerint a képeket valójában Besenyei Gergely készítette. Besenyei egy ideig a kormany.hu megbízott fotósa is volt.

A 888 és az Origo galériája. Azonos képek, eltérő forrásmegjelölés. Via Index

Az Origo több képet is közölt tőle "Origo" forrásmegjelöléssel. Ezek a képek aztán egy harmadik kormánypárti lap, a 888 képgalériájában is megjelentek, ott egy bizonyos "Ë"-t tüntettek fel fotósként. 

UPDATE 12:01: Horváth Bence szerzett egy Lokált, amiben szintén ugyanezek a fotók jelentek meg, fotósként Mészáros Diánát feltüntetve. 

(Via Index)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.