Fogytán a türelem Orbánnal szemben

POLITIKA
2017 április 13., 08:02
comments 270

Fogytán van Jean-Claude Juncker türelme Orbánnal szemben, írja reggeli hírlevelében a Politico. Az általában jól értesült Ryan Heath szerint Juncker új frontot nyitott, és már maga is azon dolgozik, hogy a Fideszt kiszorítsák az Európai Néppártból (EPP).

"Nyomást gyakorol, hogy komoly vita kezdődjön Orbánék tagságáról" - írja Heath. Politicós riportertársa, Florian Eder értesülései szerint Juncker az EPP április 29-i kongresszusát jelölte meg "az igazság pillanataként".

Heath elemzése szerint ugyan nem valószínű, hogy a Fideszt kirakják az EPP-ből. De ha mégis, szerinte Orbán valószínűleg az Európai Konzervatívok és Reformisták frakciójához csatlakozhat. Ebben a frakcióban ülnek például Orbán lengyel szövetségesei, a Jog és Igazság EP-képviselői. De ebben a frakcióban ülnek a brit konzervatívok is, akiket azért riaszthat Orbán Putyin-pártisága, ami amúgy a Jog és Igazsággal szemben is törésvonal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.