Fogytán a türelem Orbánnal szemben

POLITIKA
2017 április 13., 8:02
comments 270

Fogytán van Jean-Claude Juncker türelme Orbánnal szemben, írja reggeli hírlevelében a Politico. Az általában jól értesült Ryan Heath szerint Juncker új frontot nyitott, és már maga is azon dolgozik, hogy a Fideszt kiszorítsák az Európai Néppártból (EPP).

"Nyomást gyakorol, hogy komoly vita kezdődjön Orbánék tagságáról" - írja Heath. Politicós riportertársa, Florian Eder értesülései szerint Juncker az EPP április 29-i kongresszusát jelölte meg "az igazság pillanataként".

Heath elemzése szerint ugyan nem valószínű, hogy a Fideszt kirakják az EPP-ből. De ha mégis, szerinte Orbán valószínűleg az Európai Konzervatívok és Reformisták frakciójához csatlakozhat. Ebben a frakcióban ülnek például Orbán lengyel szövetségesei, a Jog és Igazság EP-képviselői. De ebben a frakcióban ülnek a brit konzervatívok is, akiket azért riaszthat Orbán Putyin-pártisága, ami amúgy a Jog és Igazsággal szemben is törésvonal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt