Fogytán a türelem Orbánnal szemben

Fogytán van Jean-Claude Juncker türelme Orbánnal szemben, írja reggeli hírlevelében a Politico. Az általában jól értesült Ryan Heath szerint Juncker új frontot nyitott, és már maga is azon dolgozik, hogy a Fideszt kiszorítsák az Európai Néppártból (EPP).

"Nyomást gyakorol, hogy komoly vita kezdődjön Orbánék tagságáról" - írja Heath. Politicós riportertársa, Florian Eder értesülései szerint Juncker az EPP április 29-i kongresszusát jelölte meg "az igazság pillanataként".

Heath elemzése szerint ugyan nem valószínű, hogy a Fideszt kirakják az EPP-ből. De ha mégis, szerinte Orbán valószínűleg az Európai Konzervatívok és Reformisták frakciójához csatlakozhat. Ebben a frakcióban ülnek például Orbán lengyel szövetségesei, a Jog és Igazság EP-képviselői. De ebben a frakcióban ülnek a brit konzervatívok is, akiket azért riaszthat Orbán Putyin-pártisága, ami amúgy a Jog és Igazsággal szemben is törésvonal.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.