Molotov-koktélt dobtak a francia Nemzeti Front kampányközpontjának épületére

külföld
2017 április 13., 16:07
comments 17

Molotov-koktélt hajítottak csütörtökre virradó éjszaka Párizsban a szélsőjobboldali Nemzeti Front elnökjelölti kampányközpontjának otthont adó épületre; csak kisebb tűz keletkezett, amelyet hamar sikerült eloltani, személyi sérülés nem történt. 

A lángok a belvárosi épület földszintjén működő biztosítási ügynökség irodájának bejáratában okoztak károkat. Marine Le Pen kampányközpontja az épület emeletén működik. 

A támadás után az épület homlokzatán a Nemzeti Frontot említő graffiti jelent meg. A rendőrség nyomozást indított.

(CITIZENSIDE/Alphacit NEWCIT)
photo_camera (CITIZENSIDE/Alphacit NEWCIT)

Marine Le Pen a France-2 televíziónak azt mondta, szélsőbaloldali aktivistákat sejt a háttérben.

Az AFP francia hírügynökség szerint a Harcolj az idegengyűlölet ellen nevű csoport jelentkezett a gyújtogatási kísérlet elkövetőjeként, és további akciókkal fenyegetőzött.

Matthias Fekl belügyminiszter az RTL rádióban elítélte a támadást, és hangsúlyozta, hogy a demokratikus vitát a szavazóhelyiségekben kell lefolytatni. (MTI, FT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.