Óriási erőkkel dolgozik azon a lengyel kormány, hogy júliusban Donald Trump meglátogassa őket

A Reuters éresülései szerint a lengyel kormány gőzerővel dolgozik azon, júliusban, akár csak egy nagyon rövid látogatás erejéig is az országukba látogasson Donald Trump amerikai elnök.

A kérdés lengyel illetékesek szerint fel fog merülni a két ország nagykövetének jövő heti, washingtoni találkozóján is. (Azaz szemben Szijjártó Péterrel, akire senki nem volt kíváncsi a Fehér Házból Gorka Sebestyént leszámítva, a lengyel külügyminisztert partnere fogadja majd az országban.)

A látogatás ötlete összefügg azzal is, hogy Lengyelország csütörtökön fogadja majd az Egyesült Államok 1100 katonáját, akik az Oroszországgal szembeni határozottabb NATO-fellépés jegyében települnek az országba. 

Trump július 7-én és 8-án Németországban lesz a G20 csúcson, a lengyel kormány pedig azt reméli, hogy előtte be tud ugrani Wrocław városába, ahol éppen ekkor az atlantista értékekről fog zajlani egy konferencia. 

Egy névtelenül nyilatkozó lengyel kormányzati forrás szerint hatalmas erőkkel próbálkoznak, hogy akár csak egy villámlátogatásra megnyerjék Trumpot, ugyanis ez jelentősen felértékelhetné az ország megítélését külföldön.