Videó a legerősebb amerikai bomba afganisztáni bevetéséről

külföld
2017 április 14., 17:49
comments 174

Az afgán védelmi minisztérium közlése szerint az  Iszlám Állam 36 fegyverese halt meg az országban az amerikai hadsereg legerősebb nem nukleáris bombájának első bevetésében. Davlat Vaziri szóvivő szerint nem érkezett jelentés civil áldozatokról. A MOAB bomba hatalmas pusztítást végzett: megsemmisítette a dzsihadisták rejtekhelyeit, bunkereit és mély alagútrendszerét, valamint az ott felhalmozott nagy fegyver- és lőszerkészleteket.

A becsapódásról készült felvételt az amerikai védelmi minisztérium publikálta:

link Forrás

Az amerikai hadsereg most először használta a 10,3 tonna súlyú, GPS-irányítású GBU-43 típusú MOAB bombát, amit egy MC-130-as típusú katonai szállítógéppel juttatták célba az afganisztáni Nangarhar tartomány Acsin körzetében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.