Hibátlan: nincs cég, ami a vébé alatt üzemeltetné a Duna Arénát

Eredménytelenül zárult az a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által kiírt pályázat, ami a három hetes budapesti vizes világbajnokság idejére keresett üzemeltetőt a Duna Arénának, írja a Népszava. A lapnak Muszbek Mihály sportközgazdász, aki korábban maga is üzemeltetett uszodát, elmondta, hogy 

"azt gondolom, hogy nem volt egyetlen jelentkező sem, és ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen ilyen feladatot senki sem vállal el három hétre, ezen csak bukni lehet."

Muszbek szerint a takarítástól kezdve a víz vegyszerezéséig szinte minden beletartozik az üzemeltetésbe.

"Én sem vállalnám annak a terhét, hogy 150 tévétársaság előtt kövessek el valami hibát. Azt pedig végképp nem értem, miért most kezdenek el üzemeltetőt keresni, három hónappal a vb előtt,”

tette hozzá. A sportközgazdász szerint arról lehet szó, hogy az már eldőlt, hogy ki üzemelteti a létesítményt a verseny után, de ez a társaság a vébét már nem vállalta be. Az Átlátszó.hu szerint valójában több cég is jelentkezett a feladatra,

csak mind drágábban vállalná el, mint amennyit a Vagyonkezelő szánna rá.

Üzemeltetni pedig a versenyek alatt is muszáj a létesítményt, tehát valószínűleg tovább drágul a rendezés.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.