Spiegel: Cristiano Ronaldo 375 ezer dollárt fizetett egy nő hallgatásáért, aki azt állította, hogy megerőszakolta őt

2017 április 15., szombat 14:51
100

Pénteken a nívós Der Spiegel német magazin hosszú cikkben számolt be arról, hogy 2010-ben Cristiano Ronaldo, a világ egyik leghíresebb futballistája peren kívül 375 ezer dollárt fizetett egy nőnek, akit egy Las Vegas-i hotelben megerőszakolt. A sportolót képviselő ügynökség, a Ronaldo ügynökeként ismert Jorge Mendes által alapított Gestifute szombaton "újságírói fikciónak" nevezte a cikket. 

Cristiano Ronaldo. Fotó: Patricia De Melo Moreira / AFP Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA

A cikk a Football Leaks által kiszivárogtatott rendőrségi és ügyvédi iratokra hivatkozva számol be 2009. június 12. estéjéről, amikor a Ronaldo állítólag megerőszakolta a Susan K. fantázianéven emlegetett áldozatot. Susan K. feljelentést tett a rendőrségen, jogi egyeztetések kezdődtek a felek között és végül peren kívüli egyezség született. Érdekes, hogy az incidensre állítólag egyetlen nappal azután került sor, hogy Ronaldo a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz igazolt. 

A Spiegel idézi Susan hat oldalas, érzelmes levelét, amit az egyezség részeként írt Ronaldonak. A laphoz került dossziénak része továbbá az egyezség dokumentációja is, amiben az érintetteket nem nevezik nevükön, de azt Susan jogi képviselője mellett aláírta Carlos Osório de Castro, Ronaldo ügyvédje is. Ebben az iratban rögzítették a 375 ezer dolláros hallgatási- illetve a pertől való elállásért számított díjat is. A Spiegel egy másik dokumentumra hivatkozva azt is állítja: Susan ügyvédjei kapcsolatba kerültek egy másik jogásszal is, aki akkor épp Ronaldo angliai jogi ügyeit intézte, és továbbította az iratokat Carlos Osório de Castrónak. 

Az írás szerint Ronaldo és Susan egy partin találkoztak, a focista később meghívta a nőt a szállodájába, ahova Susan barátnőjével érkezett és a játékos barátaival közös jacuzzizásba kezdtek. Az erőszakra a dokumentumok szerint azok után került sor, hogy Ronaldo és a nő elvonultak a többiektől, és a játékos a szobájába vitte a nőt. A Spiegel szerint Susan másnap tett feljelentést a rendőrségen szexuális erőszak miatt, de nem nevezte meg támadóját. 

A hetilap szerint a megegyezésre végül 2010 januárjában került sor, Ronaldo nem vett részt az egyezség megkötése miatt szervezett találkozón. A Spiegel azt írja, elérték az állítólagos áldozatot telefonon, de ő nem akart kommentálni egyetlen kérdést sem az ügyben. Az újság nem hozta nyilvánosságra a dokumentumokat, amik alapján a cikk készült. Ronaldo ügynöksége hazugságnak és fikciónak nevezte a lap állításait. (Deadspin via Der Spiegel)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt