Véletlenül megtalálták öt, többszáz éve halott canterburyi érsek sírját

A londoni Garden Museum már két éve felújítás alatt áll, mert új terekkel szeretnék bővíteni az új kiállítások miatt. Karl Patten, az építés vezetője is csak erre a felújításra vállalkozott, azt sosem gondolta volna, hogy történelmi jelentőségű felfedezést tesz, amikor elkezdett az építőiparban dolgozni. De mégis megtörtént, ugyanis kiderült, hogy a múzeum alatt öt elveszettnek hitt canterburyi érsek sírjára bukkantak rá. 

Még 2015-ben találtak egy titkos lépcsőt az építkezésen, ami egy rejtélyes kriptához vezetett. Hogy megnézzék, mi van odabent, egy botra erősített kamerával felvették, és alig akarták elhinni, hogy koporsók meg egy aranykorona. 

Youtube

Összesen húsz koporsót találtak, ezek közül ötről kiderült, hogy egykori canterburyi érsekekhez tartoznak. Például Richard Bancrofthoz, aki a Biblia King James-fordításában segédkezett 1611-ben, John Bettesworth-höz, a 1710-1751 közötti érsekhez, John Moore-hoz, 1783-1805 közötti érsekhez és az ő feleségéhez, Catherine Moore-hoz. 

„A régészek azt mondták, ne számítsunk rá, hogy találunk itt valamit. Aztán jé, itt csillog a sötétben egy érsek koronája” – mondja a múzeum igazgatója. (NBC)