Kaposváron rendelettel szabnának gátat a Kétfarkú Kutya Párt járdaszínezésének

bűnügy
2017 április 18., 14:09
comments 214

Napok óta másról sincs szó Magyarországon, mint középületek összefestéséről, az eminens Kaposváron viszont ennél is messzebb mentek. Az önkormányzat megelégelhette, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt olyan lelkesen festegeti a járdákat, mintha egyenesen Soros Györgytől kapnák hozzá a festéket.

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook
photo_camera Egy korábbi rombolás. Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

Ezért hoztak egy rendeletet, ami végre gátat szab az ilyen, kirívóan destruktív magatartásnak. Az egész szöveg szép, de ez a kulcsmondat:

„Ezáltal szankcionálható lesz bűncselekmény vagy szabálysértés hiányában az is, aki járda, vagy közút felületén, valamint a közterületen elhelyezett eszközökön, dísztárgyakon a tulajdonos vagy vagyonkezelő hozzájárulása nélkül festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más anyaggal létrehozott képi, grafikus, vagy szöveges, nem vízoldékony felületbevonatot hoz létre, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges.”

(via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.