Kassai Viktor két irtózatos nagy hibájának köszönhetően BL-elődöntős a Real Madrid

futball
2017 április 18., 19:16
comments 367

Kedd este Madridban játszották a Real Madrid-Bayern München BL-negyeddöntő visszavágóját. Hiába szerzett mesterhármast Cristiano Ronaldo, a főszereplő mégis a magyar játékvezető, Kassai Viktor lett.

Kassai Viktor az Olaszország-Svédország Eb-meccs játékvezetőjeként 2016. június 17-én.
photo_camera Kassai Viktor az Eb-n (Fotó: Vincenzo Pinto / AFP)

Az egy hete játszott első mérkőzésen Németországban a spanyolok 2:1-re nyertek, így ők voltak az esélyesek, de egyáltalán nem tűnt lefutottnak az összecsapás. Madridban az első félidő gól nélkül zárult, a második elején viszont egy igazságos tizenegyessel a vendég Bayern szerzett vezetést. A szabálytalanságot elkövető madridi Casemiro azért már itt is megköszönhette, hogy nem kapta meg a második sárgáját, amit sok játékvezető megadott volna.

A 76. percben Cristiano Ronaldo egy fejessel egyenlített, de alig egy perccel később Sergio Ramos a saját tizenhatosán belül olyan ügyetlenül ért a labdához, hogy az becsorgott a Real Madrid kapujába. Az 1:2-vel minden egyenlő volt, és minden adott is volt a drámai végkifejlethez. 

De ekkor sajnos Kassai olyan ügyetlenül nyúlt bele a meccsbe, hogy odalett a fociélmény.

Először is a 84. percben második sárgalappal kiállította a németektől Arturo Vidalt, pedig a visszajátszás teljesen egyértelműen bizonyította, hogy a chilei a labdát pöckölte el Asensio elől. Ez még nem törte meg teljesen a Bayernt, akik a hosszabbítás elején tíz emberrel is bátran hajtottak a gólért. 

A hosszabbítás első félidejének utolsó másodperceiben azonban Kassai partjelzője segítségével játékban hagyta a hatalmas lesen álló Cristiano Ronaldót, akinek abból a pozícióból már gyerekjáték volt gólt szereznie. 

link Forrás

Ez az ítélet teljesen kiütötte a Bayernt, akik a hosszabbítás második félidejében kaptak még egyet a portugáltól (aki ha csak egy hajszállal is, de ekkor is lesen kapta a meccs legjobbja, Marcelo passzát), és végül egyet Asensiótól is. A vége így 4:2 lett a Real Madridnak. 

Érdemes felidézni, hogy Kassai a 2012-es Európa-bajnokságon a házigazda ukránoknak nem adott meg egy szabályos gólt, ami sokat tett azért, hogy a FIFA vére bevezesse a gólvonali videotechnológiát. A magyar játékvezető mai tévedéseivel nagyon sokat tett azért, hogy a labdarúgás irányítói még egy lépést tegyenek a régóta fontolgatott videóbíró bevezetése felé. 

A másik kedden játszott BL-negyeddöntőben a Leicester 1:1-es döntetlent játszott az Atlético Madriddal, amivel az utóbbiak jutottak tovább.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.