Országos hajsza indult Amerikában a facebookos gyilkos után

külföld
2017 április 18., 06:57
comments 128

Országos hajtóvadászatot indítottak az amerikai hatóságok a clevelandi Steve Stephens után. Stephens a hétvégén élőben közvetítette a Facebookon egy 74 éves férfi megölését, majd egy másik élő videóban arról beszélt, hogy már 13 embert megölt, és még többet meg fog.

Steve Stephens facebookos élő videóban beszélt arról, hogy már 13 emberrel végzett, és még többeket meg fog ölni.
photo_camera Steve Stephens facebookos élő videóban beszélt arról, hogy már 13 emberrel végzett, és még többeket meg fog ölni.

Az amerikai hatóságok öt állam, Ohio, Indiana, Michigan, New York és Pennsylvania lakóit is arra figyelmeztették, hogy a körözött gyilkos bárhol felbukkanhat, mert "bárhol lehet".

A clevelandi rendőrség fényképet és személyleírást is közölt a 37 éves Stephensről, aki ezek szerint 186 centi magas és 110 kilós. Calvin Williams rendőrfőnök emellett arra is figyelmezetetett, hogy Stephensnek van rejtett fegyverviselésre engedélye, így "kétségtelen", hogy van fegyvere. Mobiltelefonja adatai alapján próbálták meghatározni a tartózkodási helyét is, utolsó, vasárnapi bejelentkezésekor a pennsylvaniai Erie környékén járt.

"Steve valamerre járkál, továbbra is azt kérjük tőle, hogy adja fel magát" - mondta Williams. A hajszához csatlakozó FBI ügynöke, Stephen Anthony szerint "őszintén, elég sokfele lehet". A körözöttek elfogásáért felelős US Marshalls ügynöke, Peter Elliot szerint a hatóságok most hálót próbálnak vonni köré, hogy "minél kisebbé tegyék a világát".

Pillanatképek Steve Stephens Robert Godwin meggyilkolásáról készített videójából.
photo_camera Pillanatképek Steve Stephens Robert Godwin meggyilkolásáról készített videójából.

Stephens a 74 éves Robert Godwint lőtte agyon. Godwin kilenc gyermek apja, és unokája is volt. A rendőrség szerint minden jel arra utal, hogy Stephens véletlenszerűen választotta Godwint áldozatául. A facebookos élő közvetítés alapján egyszerűen hozzálépet, arra kényszerítette, hogy mondja ki Stephens volt barátnőjének a nevét, majd közvetlen közelről főbe lőtte.

Stephens volt barátnője, a videóban is megnevezett Joy Lane azóta megerősítette, hogy éveken át kapcsolatban voltak. "Kedves és szeretetteli volt velem és a gyermekeimmel" - írta a CBS-nek. Üzenetében részvétéről biztosította az áldozatok családjait. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.