Pálinkás József: A Közép-európai Egyetemnek Budapesten kell maradnia, mert ott értékes kutatások folynak

A HírTV kérdésére válaszolva ismét kiállt a CEU mellett az első Orbán-kormány volt oktatási minisztere, Pálinkás József. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke a hírcsatornának elmondta, hogy 

kormánytisztviselőként politikai kérdésekről nem nyilatkozik, de szerinte a Közép-európai Egyetemnek Budapesten kell maradnia, mert ott értékes kutatások folynak.

Pálinkás szerint kompromisszumokat kell kötnie az egyetemnek és a magyar kormánynak is azért, hogy egyik magyar egyetem se érezhesse azt, hogy valami fenyegetné őket. Majd hozzátette, hogy 

„vannak Magyarországon sokan olyanok, akik ennek a kormánynak nyíltan szimpatizánsai, és kifejezik azt, hogy ezek az intézkedések az egyetemi, akadémiai közösség egy részében – jelentős részében, hozzá kell tennem – nem találtak olyan fogadtatásra, amit mondjuk pozitívnak neveznénk. Ezen mindenkinek el kell gondolkodnia.”

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.