Pálinkás József: A Közép-európai Egyetemnek Budapesten kell maradnia, mert ott értékes kutatások folynak

oktatás
2017 április 18., 12:44
comments 127

A HírTV kérdésére válaszolva ismét kiállt a CEU mellett az első Orbán-kormány volt oktatási minisztere, Pálinkás József. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke a hírcsatornának elmondta, hogy 

kormánytisztviselőként politikai kérdésekről nem nyilatkozik, de szerinte a Közép-európai Egyetemnek Budapesten kell maradnia, mert ott értékes kutatások folynak.

Pálinkás szerint kompromisszumokat kell kötnie az egyetemnek és a magyar kormánynak is azért, hogy egyik magyar egyetem se érezhesse azt, hogy valami fenyegetné őket. Majd hozzátette, hogy 

„vannak Magyarországon sokan olyanok, akik ennek a kormánynak nyíltan szimpatizánsai, és kifejezik azt, hogy ezek az intézkedések az egyetemi, akadémiai közösség egy részében – jelentős részében, hozzá kell tennem – nem találtak olyan fogadtatásra, amit mondjuk pozitívnak neveznénk. Ezen mindenkinek el kell gondolkodnia.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.