Több ezren tüntettek Pozsonyban a korrupció ellen

Körülbelül ötezren gyűltek össze a pozsonyi Szlovák Nemzeti Felkelés téren, hogy különböző korrupciós ügyek kivizsgálását, a felelősök lemondását követeljék - írta a Parameter.sk.

A demonstráción, amelyet két pozsonyi diák szervezett meg, elsősorban Tibor Gaspar rendőrfőkapitány, Robert Kalinak belügyminiszter és Dusan Kovacik felelősségre vonását sürgették. 

Az MTI szerint a tüntetés résztvevőinek száma Pozsonyban viszonylag magasnak számít, tekintve, hogy az elmúlt években ennél több embert csak a két évvel ezelőtt a bevándorlás és "Európa iszlámosítása" ellen rendezett tüntetés mozgatott meg. Pozsonyban a tavalyi év folyamán is több "korrupció-ellenesként" meghirdetett megmozdulást tartottak, ám ezeken a - rendszerint ellenzéki pártok által szervezett - tüntetéseken - legfeljebb csak néhány száz főt ért el a résztvevők száma. 

A mostani megmozdulás viszonylag magas létszámának jelentőségét némileg árnyalja, hogy Szlovákiában az oktatási intézményekben ma még tart a húsvéti szünet, és a megmozdulások helyszínén népszerű könnyűzenei előadók is felléptek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.