A legmenőbb Los Angeles-i iskolákban Dél-Szudán szintjére zuhant vissza az oltottsági ráta

külföld
2017 április 20., 07:17
comments 406

A kaliforniaiak az utóbbi időben újra megismerkedhettek egy, a magyar olvasóknak valószínűleg csak általános iskolai olvasmányélményekből ismert betegséggel, a szamárköhögéssel. A kaliforniai Közegézsségügyi Minisztérium adatai szerint a korábban legfeljebb szórványos megbetegedések száma 2013-ban hirtelen megduplázódott, 2014-ben pedig már kezdett járványszerűvé válni. Csak 2014 májusában 1500-nál is több új esetet regisztráltak.

A Hollywood Reporter tényfeltáró riportja szerint erről javarészt

a leggazdagabb amerikaiak és a legnagyobb sztárok tehetnek.

Az elsősorban a szórakoztatóiparral foglalkozó lap kikérte az összes Los Angeles-i iskolából az oltás alól lelkiismereti okokból felmentést kérők adatait, amiket térképre is vitt. Kutatásukból egyértelműen kiderül, hogy

a legtöbb beoltatlan gyerek a leggazdagabb környékek iskoláiban van. Santa Barbara, Santa Monica és Beverly Hills környékén jelenleg az oltottsági ráta

a csádival és dél-szudánival vetekszik.

Vagyis két olyan országéval, ahol folyamatban levő polgárháború akadályozza a gyerekek beoltását az amúgy könnyen megelőzhető fertőző betegségekkel szemben. (The Hollywood Reporter via The Atlantic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.