Utasításba kapták a nagykövetségek, hogy külföldi partnereket keressenek a CÖF-nek

Írásban kaptak utasítást az EU-országok magyar nagykövetségei a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM), hogy partnereket keressenek a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) számára - írja az Index. 

A békemeneteket is szervező, civilnek mondott fideszes szervezetek és a Gazeta Polska nevű lengyel klubhálózat összeurópai projektet álmondtak meg és indítottak el 2016. őszén: Európai Civil Együttműködési Tanács néven olyan szövetséget szeretnének összehozni, amihez hasonlóan gondolkodó európai szervezetek csatlakoznak. Az ő megfogalmazásukban "nemzeti érzelmű polgári közösségeket" keresnek. Ehhez kell potenciális partnereket találniuk a magyar diplomatáknak. Igen, egy magát civilnek nevező szervezet más civileket megcélzó projektjét a magyar állam képviselői valósítják meg a gyakorlatban.

A határidő május 15. És hogy a gyakorlatban mire lehet jó egy ilyen összeurópai orbánista konglomerátum? Az Indexnek nyilatkozó, a korábbi Orbán-kormányokat szolgáló diplomata szerint két dologra: külföldi Orbán-párti tüntetések szervezésére, illetve külföldi orbánista tüntetők Magyarországra importálására állami ünnepkre és egyéb alkalmakra.


Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.