Utasításba kapták a nagykövetségek, hogy külföldi partnereket keressenek a CÖF-nek

2017 április 21., péntek 14:10
160

Írásban kaptak utasítást az EU-országok magyar nagykövetségei a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM), hogy partnereket keressenek a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) számára - írja az Index. 

A békemeneteket is szervező, civilnek mondott fideszes szervezetek és a Gazeta Polska nevű lengyel klubhálózat összeurópai projektet álmondtak meg és indítottak el 2016. őszén: Európai Civil Együttműködési Tanács néven olyan szövetséget szeretnének összehozni, amihez hasonlóan gondolkodó európai szervezetek csatlakoznak. Az ő megfogalmazásukban "nemzeti érzelmű polgári közösségeket" keresnek. Ehhez kell potenciális partnereket találniuk a magyar diplomatáknak. Igen, egy magát civilnek nevező szervezet más civileket megcélzó projektjét a magyar állam képviselői valósítják meg a gyakorlatban.

A határidő május 15. És hogy a gyakorlatban mire lehet jó egy ilyen összeurópai orbánista konglomerátum? Az Indexnek nyilatkozó, a korábbi Orbán-kormányokat szolgáló diplomata szerint két dologra: külföldi Orbán-párti tüntetések szervezésére, illetve külföldi orbánista tüntetők Magyarországra importálására állami ünnepkre és egyéb alkalmakra.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt