A CEU rektora uniós biztosokkal tárgyalt

POLITIKA
2017 április 24., 18:36

Délután Brüsszelben uniós biztosokkal tárgyalt Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora.

A brüsszeli testület tájékoztatása szerint az elnök-rektor Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével és Carlos Moedas kutatásért, innovációért és tudományért felelős uniós biztossal egyeztetett „a CEU-val kapcsolatos közelmúltbeli magyarországi politikai és jogi fejleményekről”.

A közlemény szerint Moedas újra aggodalmát fejezte ki a törvénnyel kapcsolatban, és elkötelezettségét fejezte ki a tudományos kutatás szabadsága mellett.

Ignatieff kedden részt vesz egy, a CEU jövőjével foglalkozó rendezvényen az Európai Parlamentben, amin a négy legnagyobb frakció is képviselteti majd magát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.