Egy hónapig senkinek se tűnt fel, hogy lecserélték Érd rovásírásos tábláját

2017 április 24., hétfő 5:07
636

Furcsaságra figyelt fel a kevés magyarországi rovásértő olvasó egyike Érd határában, ahol öt éve állított rovásírásos helyiségnévtáblát a Jobbik. A táblán, amin annak kéne állnia, hogy "Érd", hetek óta az áll, hogy

"Szia".

A Rovásinfó megfigyelése szerint ez pont ugyanannyi, három betűből áll, így a felületes szemlélőnek valószínűleg fel se tűnt. A lap még csak találgatta, hogy mi lehetett az ok, még az is felmerült, hogy a rovótársadalmon belüli konfliktus áll a háttérben, mert az új táblán hagyományosabb rovással áll a felirat.

Oldalukon elhelyezett szavazásuk válaszlehetőségei között ugyanakkor már felmerült, hogy ez is a Kétfarkú Kutya akciója lehetett. És valóban, az MKKP a Facebookon közzétett üzenete alapján valóban tesztelni akarták, hogy egyáltalán feltűnik-e bárkinek a csere. Egy hónapig senkinek se tűnt fel, de, mint írják, "ezek szerint páran mégis tudnak rovásul Magyarországon". (Rovásinfó via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt