Perrel fenyegeti a TV2 Sváby Andrást és Hajdú Pétert

gazdaság
2017 április 24., 04:51

Tizenöt nap haladékot adott a TV2 az ATV-nek arra, hogy megváltoztassák Sváby András heti hírösszefoglaló műsorának címét. Az most Heti Napló Sváby Andrással néven fut, ami nagyon emlékeztet a TV2-n 1997-2014 között 17 éven át sugárzott Napló című műsor címére, amit egykor szintén Sváby András vezetett.

Sváby "komikusnak" tartja a fenyegetést, szerinte ugyanis a "napló" levédhetetlen szó. A műsor producere, az egykor szintén a TV2-vel szerződő Hajdú Péter is meglepődött, mert azok szerint a jogászok szerint, akiknek kikérte a véleményét, a névválasztás nem védjegybitorlás.

A TV2 nem kívánta részletesen kommentálni az esetet, a Blikk megkeresésére csak annyit közöltek, hogy hivatalos levélben fejtették ki jogi álláspontjukat az ATV Zrt.-nek és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának is. (Via Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.