A CEU rektorhelyettese szerint távozhat az egyetem Budapestről

oktatás
2017 április 26., 16:14

Ha az a kérdés, hogy a CEU a jelenlegi formájában, mindezekkel a programokkal, tanszékekkel, kutatási projektekkel maradhat-e Budapesten: erre már kevesebb mint 50 százalék esélyt látok

– mondta Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese az RTL-nek.

link Forrás

Enyedi azt mondta, ha a kormány szerette volna itt tartani az egyetemet, akkor tett volna lépéseket ebben az irányban.

A rektorhelyettes szerint az is elképzelhető, hogy Budapesten csak egy felnőtt oktatási kurzus vagy a könyvtár egy része lesz, az érdemi oktatási tevékenység viszont más városba, például Prágába vagy Bécsbe kerülhet.

Enyedi szerint nem akarnak költözni, már csak azért sem egy ilyen döntés a dolgozóikon és családtagjaikon keresztül akár tízezer ember életét befolyásolná.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.