A Nézőpont Intézet cége 348 millióból kutathatja, mit gondolnak a külföldiek a folyton velük riogató magyar kormányról

politika
2017 április 26., 11:03

Magyarország mellett 10 európai országban is szondázhatja a kormány az emberek véleményét és a helyi média tudósításait. Az erről szóló feladatot a Fidesz-közeli Nézőpont Intézet cége, a Médianéző Kft. nyerte el verseny nélkül, 348 millió forintért – írja a hvg.hu, ami szerint a Médianéző azt vizsgálhatja rendszeresen, milyen a Magyarország-kép a régió országaiban, köztük Ausztriában és Németországban.

A pályázatra egyedüliként meghívott társaság Győri Tibor érdekeltsége. Ő Orbán Viktor személyes jogi tanácsadója, és gyakran Habony Árpáddal együtt dolgozik a kormány hasonló nemzetközi projektjein. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.