Ausztria felől akarnak a legtöbben átszökni a német határon

külföld
2017 április 26., 07:20
comments 37

Ez év első hónapjában 13 184 embert fogtak el a német határon, akik illegálisan akart belépni az országba. A többségük Ausztria felől érkezett (4557-en), de voltak akik Svájcból vagy Franciaországból akartak bejutni. Január és március között 2575 embert fogtak el a német reptereken.

  • Januárban 4610-en akartak belépni papírok nélkül Németországban,
  • Februárban 4156-an,
  • Márciusban pedig 4418-an.

A legtöbben Afganisztánból (1094) és Szíriából (1039) menekültek el, de érkeztek emberek Nigériából, Irakból, Albániából és Eritreából is. (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.