Az Amazon most már a konkrétan a hálószobádban szeretne figyelni kamerával és mikrofonnal

Mi sem természetesebb és hivogatóbb, mint berakni egy kamerákkal és mikrofonnal felszerelt, az internetre rákötött robotasszisztenst a hálószobánkba, nem igaz? Így gondolkodhattak az Amazonnál, amikor bedobták a legújabb terméküket, az Echo Look-ot.

Eddig csak egy fekete doboz volt az Echo nevű kétszázdolláros készülékben lakó Alexa robotasszisztens otthona, és ez be is jött egy csomó embernek, vagy kilencmillióan berakták a lakásukba (ennek legfontosabb eredménye az egymással vitatkozó robotos videók elterjedése).

Most viszont kamerát szereltek rá, hogy filmezhessen minket, miközben ruhát próbálunk (?!), sőt, akár véleményt is mondhasson a szettünkről valami divatszakértő mesterséges intelligencia segítségével. Valószínűleg senkit nem fog zavarni, hogy a magánszférájának legmélyére kamerákat rakjon, ezért semmi nem áll a termék sikerének útjában. (Financial Times, Motherboard)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.