Az Amazon most már a konkrétan a hálószobádban szeretne figyelni kamerával és mikrofonnal

világvége
2017 április 26., 20:18
comments 124

Mi sem természetesebb és hivogatóbb, mint berakni egy kamerákkal és mikrofonnal felszerelt, az internetre rákötött robotasszisztenst a hálószobánkba, nem igaz? Így gondolkodhattak az Amazonnál, amikor bedobták a legújabb terméküket, az Echo Look-ot.

link Forrás

Eddig csak egy fekete doboz volt az Echo nevű kétszázdolláros készülékben lakó Alexa robotasszisztens otthona, és ez be is jött egy csomó embernek, vagy kilencmillióan berakták a lakásukba (ennek legfontosabb eredménye az egymással vitatkozó robotos videók elterjedése).

Most viszont kamerát szereltek rá, hogy filmezhessen minket, miközben ruhát próbálunk (?!), sőt, akár véleményt is mondhasson a szettünkről valami divatszakértő mesterséges intelligencia segítségével. Valószínűleg senkit nem fog zavarni, hogy a magánszférájának legmélyére kamerákat rakjon, ezért semmi nem áll a termék sikerének útjában. (Financial Times, Motherboard)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.