Magomed valójában egyetlen országnak sem állampolgára

POLITIKA
2017 április 26., 21:23
comments 341

Kihelyezett ülést tartott Röszkénél a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, ahol meghallgatták a titkosszolgálatok képviselőit a magát Magomednek (Mogamednek?) nevező csecsen férfival kapcsolatban.

A Magyar Nemzet szerint a következők derültek ki:

  • Kapcsolatrendszere miatt megfigyelés alatt tartja az Alkotmányvédelmi Hivatal.
  • Régebben állítólag nem volt olyan oroszbarát, mint most, sőt, éppen ellenkezőleg.
  • Magomed nem állampolgára egyetlen országnak sem, gyakorlatilag hontalan.
  • A hatóságok azt sem tudták megmondani, hogy pillanatnyilag milyen jogcímen tartózkodik Magyarországon: egymás után adja be a különböző kérelmeket, és amíg azok elbírálására vár, maradhat.

A bizottsági ülésen kiderült az is, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság mellett az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálja a nemzeti konzultáció internetes felületén futtatott orosz kód ügyét. Korábban nem kérték ki a titkosszolgálatok véleményét arról, hogy látnak-e abban bármi kockázatot, ha a Google és a Facebook mellett egy orosz IT-cég, a Yandex mérőkódját is futtatják az oldalon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.