Bírságot kell fizetniük a Magyar Telekom korábbi vezetőinek, amiért megsértették az amerikai korrupcióellenes törvényt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Magyar Telekom korábbi vezére, Straub Elek és stratégiai igazgatója, Balogh András elfogadta, hogy fejenként 250 ezer, illetve 150 ezer dollár bírságot fizetnek, amiért még 2005-ben és 2006-ben megsértették a külföldi korrupt gyakorlatokat tiltó amerikai törvényt (Foreign Corrupt Practices Act). Az erről szóló, április 24-i keltezésű határozatot a Reuters tette közzé.  A peren kívüli megállapodást még jóvá kell hagynia a bíróságnak.

 A vád szerint a Magyar Telekom korábbi vezetői macedón és montenegrói hivatalos személyeket fizettek le a piacszerzés és a megjelenő új konkurencia ellehetetlenítése érdekében. Az amerikai piacfelügyelet (SEC) szerint a Magyar Telekom macedóniai leányvállalatai közel 6 millió dollárt fizettek hamis tanácsadói és marketingszerződések formájában, egy másik ügylet keretében. 

Montenegróban pedig 9 millió dollárt fizettek négy hamis szerződéssel az állami telekommunikációs vállalat privatizálásának kapcsán. Az amerikai hatóságok azért kerültek képbe, mert a Magyar Telekomot akkor még az amerikai börzén is jegyezték. (via Világgazdaság)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.