Másfél hónap után élve találtak rá a nepáli hegyekben eltévedt túrázóra

2017 április 27., csütörtök 16:12
103

A mentőalakulatok szerdán találtak rá arra a két tajvani túrázóra, akik hét héttel ezelőtt tűntek el a hegyekben, Nepál északnyugati részén. A 21 éves Liang Sheng-yueh még életben volt, amikor kiemelték arról a meredek lejtőről, ahová beszorultak másfél hónapja. Azonban a 19 éves Liu Chen-chun már nem élt.

A mentést vezető Madhav Basnyat azt mondta, Liang Sheng-yueh aludt, amikor megérkeztek, de azonnal felébredt, ahogy meghallotta őket. A legjobban a mentők voltak meglepődve, hogy még életben van. A barátnője azonban három nappal korábban meghalt.

Basnyat elmondta, miután eltévedtek, a pár a folyót követve haladt lefelé, mert abban reménykedtek, hogy elérnek egy falut. Mikor azonban elértek egy vízesés szélére, már nem voltak képesek visszamászni, és ott kellett maradniuk 47 napig. Liang az AFP tudósítójának annyit tudott mondani, hogy nagyon hideg volt a hegyekben, ezért nem nagyon tudott aludni.

A pár krumplit és tésztát fogyasztva próbált túlélni, amíg el nem fogyott az élelmük. Utána már csak vizük volt. A férfit kezelő orvosok szerint Liang 30 kilót fogyott, és már kukacok mászkáltak a jobb lábában. (The Straits Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt