Másfél hónap után élve találtak rá a nepáli hegyekben eltévedt túrázóra

külföld
2017 április 27., 16:12
comments 102

A mentőalakulatok szerdán találtak rá arra a két tajvani túrázóra, akik hét héttel ezelőtt tűntek el a hegyekben, Nepál északnyugati részén. A 21 éves Liang Sheng-yueh még életben volt, amikor kiemelték arról a meredek lejtőről, ahová beszorultak másfél hónapja. Azonban a 19 éves Liu Chen-chun már nem élt.

link Forrás

A mentést vezető Madhav Basnyat azt mondta, Liang Sheng-yueh aludt, amikor megérkeztek, de azonnal felébredt, ahogy meghallotta őket. A legjobban a mentők voltak meglepődve, hogy még életben van. A barátnője azonban három nappal korábban meghalt.

Basnyat elmondta, miután eltévedtek, a pár a folyót követve haladt lefelé, mert abban reménykedtek, hogy elérnek egy falut. Mikor azonban elértek egy vízesés szélére, már nem voltak képesek visszamászni, és ott kellett maradniuk 47 napig. Liang az AFP tudósítójának annyit tudott mondani, hogy nagyon hideg volt a hegyekben, ezért nem nagyon tudott aludni.

A pár krumplit és tésztát fogyasztva próbált túlélni, amíg el nem fogyott az élelmük. Utána már csak vizük volt. A férfit kezelő orvosok szerint Liang 30 kilót fogyott, és már kukacok mászkáltak a jobb lábában. (The Straits Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.