Szír menekültnek álcázta magát a német katona, aki merényletre készült

Terrorizmus
2017 április 28., 04:47
comments 82

Lecsuktak egy német katonát, miután a frankfurti ügyészség szerint rasszista szándékból fegyveres merényletre készült.

A 28 éves katona még 2015 decemberében szír menekültként regisztrálta magát Bajorországban, és úgy is segélyt és szállást kapott, hogy egy szót sem tudott arabul. 

Idén februárban pedig a bécsi repülőtéren kapták el, amikor egy lőfegyvert készült elővenni, amit korábban a vécében dugott el. Azóta az osztrákok szabadon engedték, de most a németek újra elfogták, mert elég bizonyíték gyűlt össze a nyomozók szerint arról, hogy súlyos merényletre készült.

Az üggyel összefüggésben összesen 16 helyen tartottak házkutatást, Franciaországban, Ausztriában és Németországban. Frankfurt közelében egy 22 éves diákot is lecsuktak, mert robbanószert és fegyvereket találtak nála. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.