Terhességet kamuzott, vett egy babát, amit aztán visszaadott, mert félvér

bűnügy
2017 április 30., 05:54
comments 59

Letartóztattak egy 35 éves olasz nőt, aki a gyanú szerint előbb terhesnek hazudta magát, majd az olasz törvényeket megsértve vett magának egy babát. A története itt ráadásul még nem is ért véget, mert

a frissen vásárolt babát aztán vissza is adta, amikor kiderült, hogy félvér.

A gyanúsított saját bevallása szerint egy, a neten vásárolt latex műhassal tévesztette meg családját, hogy aztán "megszülje" húszezer euróért vett kislányát.

A babát egy 25 éves román nőtől vette, akit egy mali férfi ejtett teherbe. Erről a vevő nem tudott, de amikor kiderült, megpróbálta visszaadni az újszülöttet. A kislány végül állami gondozásba, a két nő és az üzletet közvetítő marokkói férfi pedig letartóztatásba.

Az olasz nő amúgy nem rasszista indítékból nem akarta befogadni a félvér kislányt, hanem mert rájött, hogy nagyon nehezen magyarázná ki a gyermek bőrszínét a családja előtt.

A hatóságoknak már februárban felkeltette a gyanúját, hogy egy nő arról érdeklődött a latinai önkormányzatnál, hogyan tudna regisztrálni egy otthon szült gyereket. Amikor aztán végül mégsem ment be regisztrálni, a hatóságok riasztották a rendőrséget. A nyomozók végül biológiai apjánál találták meg az erős, egészséges, már több mint egyhónapos kislányt. (Via BBC. Címlapképünk illusztráció, fotó: Gilles LANSARD/Photononstop)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.