Akkora turbulencia volt, hogy repkedtek az utasok az Aeroflot bangkoki járatán

baleset
2017 május 01., 16:03
Sérültek fekszenek az Aeroflot bangkoki járatának folyosóin.
photo_camera Sérültek fekszenek az Aeroflot bangkoki járatának folyosóin. Fotó: Airlive Twitter

27-en megsérültek, rengeteg csonttörés történt, és három utast műteni kellett, miután az orosz Aeroflot légitársaság Moszkvából Bangkokba közlekedő járata turbulenciába keveredett nagyjából egy órával a tervezett landolás időpontja előtt. 

Állítólag annyira váratlan és erőteljes volt a légörvény, hogy több utast egyszerűen kirántott a helyéről, volt akit egyenesen a plafonig repítettek a hirtelen lökések, amik aztán percekig nem maradtak abba. 

A társaság szerint tiszta és nyugodt időben, egyik pillanatról másikra érte el a turbulencia a gépet. Az utaskísérőknek figyelmeztetni sem volt idejük az utasokat, így sokaknak nem is volt bekapcsolva a biztonsági öve. Az utasok felvételein látszik, hogy emberek feküdtek a folyosón mindenfelé, ételes dobozok és csomagok közepette. 

Volt utas aki halálfélelemről számolt be, más pedig már várta, hogy mikor fog földe csapódni a repülőgép. Végül a turbulencia alábbhagyott és a pilótáknak sikerült biztonságban landolniuk. 

A gépen összesen 313 utas utazott, a sérülteket - akiknek többsége orosz állampolgár - bangkoki kórházakban ápolják. 

A  felhő nélküli turbulencia ritka, de nem ismeretlen fogalom. Olyankor következik be, amikor nagyon különböző sebességű levegőáramlatok találkoznak, ezeket a mozgásokat hagyományos radarok sem mindig tudják előre felismerni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.