Botka bevezetné a megélhetési minimumot

politika
2017 május 01., 12:28
comments 234
Botka László miniszterelnök-jelölt, Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő a párt majálisán a Városligetben 2017. május 1-jén.
photo_camera Budapest, 2017. május 1...Botka László, Szeged polgármestere, miniszterelnök-jelölt (k), Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Kunhalmi Ágnes országgyûlési képviselõ, a szocialisták budapesti elnöke a párt majálisán a Városligetben 2017. május 1-jén. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje pártja május 1-jei rendezvényén baloldali fordulatot sürgetett, és azt hangsúlyozta, hogy eljött a kormány elzavarásának ideje, egyúttal fel kell számolni a "nemzeti nyomor rendszerét". 

Az MTI jelentése szerint Botka megélhetési minimumot vezetne be a nyugdíjból és munkából élők számára, és egy összegben határozná meg, mi az, amilyen juttasást illetve jövedelmet mindenki megérdemel, aki dolgozott vagy dolgozik. A Városligetben beszélő baloldali jelölt szerint Orbán kormányát nem érdeklik a bérből élők. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.