Donald Trump mintha azt sem tudná, miért volt Amerikában polgárháború

külföld
2017 május 01., 20:29
comments 114
Donald Trump felpillant. Jim Lo Scalzo - Pool/Getty Images
photo_camera Donald Trump felpillant. Jim Lo Scalzo - Pool/Getty Images Fotó: Pool

Megint elég furcsa dolgot nyilatkozott az amerikai elnök, amikor a Sirius XM riporterével beszélgetett, és történelmi témákra terelődött a téma. Trump váratlan módon a Demokrata Párt első elnökét, az ország hetedik elnökét, Andrew Jacksont méltatta, és arról lamentált, ha Jackson esetleg később születik meg, talán polgárháborúra sem került volna sor (1861-ben). 

link Forrás

"Ha Jackson később lehetett volna elnök, akkor talán nincs polgárháború. Kemény, nagyszívű ember volt, aki nem örült volna ha látja, mi történt a polgárháborúval. Szerinte ez indokolatlan lett volna. Az emberek nem gondolkodnak el azon, miért is volt polgárháború, nem teszik fel ezt a kérdést, hogy miért kellett a polgárháború? Miért nem lehetett ezt elkerülni?  

- gondolkodik hangosan meglehetősen történelmietlen kérdéseken Trump, de hogy megkönnyítsék a dolgát, a Buzzfeed gyorsan megválaszolja a kérdést: rabszolgaság. Az öt éven át tartó polgárháborúra a rabszolgatartás miatt került sor az Egyesült Államokban, és feltehetőleg az ültetvényeit rabszolgákkal gondozó, ekkor már 15 éve halott Jackson elnök sem akadályozhatta volna ezt meg. (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.