Három hónap alatt 800 milliót talicskáztak át a Századvégnek

2017 május 2., kedd 5:48
113


Új helyzet van, ez indokolja a kiegészítő szolgáltatás igénybevételét

- a hvg.hu cikke szerint ezzel indokolta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, hogy alig két hónappal azután, hogy 2015. októberében hatmilliárd forintos keretösszegű tanácsadói szerződést kötött a Századvéggel, máris újabb megállapodást írt alá, ezúttal közel 800 millió forintról a Századvég Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató konzorciumával.

Ezt az újabb pénzt összesen háromhavi munkára kapta a konzcium. Konkrétan egy közvélemény-kutatást keleltt csinálniuk a migrációról az EU 28 országában egy ezerfős mintán, majd kielemezni azt. 

A szerződés kormányzati indoklása 2015. végén új helyzetnek nevezte a bevándorlást.

A hvg cikke utal arra is, hogy miért nem az eredeti, ilyen jellegű megbízatásokat is magába foglaló keretszerződés alapján csináltathatták meg a kutatást a Századvéggel: az alapján mindössze fix 47,1 millió forintot plusz óránként 31750 forintos tanácsadói díjat számolhattak volna el. Szemben az újabb szerződésbe beleírt 230+561,8 millióval. 

Mivel az NFM a 800 millióért elkészült anyagokat most sem volt hajlandó kiadni a hvg-nek, a lap a TASZ segítségével bírósághoz fordult a dokumentumok kiadatásáért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt