Három hónap alatt 800 milliót talicskáztak át a Századvégnek


Új helyzet van, ez indokolja a kiegészítő szolgáltatás igénybevételét

- a hvg.hu cikke szerint ezzel indokolta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, hogy alig két hónappal azután, hogy 2015. októberében hatmilliárd forintos keretösszegű tanácsadói szerződést kötött a Századvéggel, máris újabb megállapodást írt alá, ezúttal közel 800 millió forintról a Századvég Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató konzorciumával.

Ezt az újabb pénzt összesen háromhavi munkára kapta a konzcium. Konkrétan egy közvélemény-kutatást keleltt csinálniuk a migrációról az EU 28 országában egy ezerfős mintán, majd kielemezni azt. 

A szerződés kormányzati indoklása 2015. végén új helyzetnek nevezte a bevándorlást.

A hvg cikke utal arra is, hogy miért nem az eredeti, ilyen jellegű megbízatásokat is magába foglaló keretszerződés alapján csináltathatták meg a kutatást a Századvéggel: az alapján mindössze fix 47,1 millió forintot plusz óránként 31750 forintos tanácsadói díjat számolhattak volna el. Szemben az újabb szerződésbe beleírt 230+561,8 millióval. 

Mivel az NFM a 800 millióért elkészült anyagokat most sem volt hajlandó kiadni a hvg-nek, a lap a TASZ segítségével bírósághoz fordult a dokumentumok kiadatásáért.

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.