Ivanka Trump ténykedése miatt nepotizmussal vádolja az USA elnökét a német külügyminiszter

külföld
2017 május 02., 04:19
comments 98

„Vannak dolgok, amiket továbbra is furcsállok, mint például Trump lányának németországi látogatásai, amiket majdhogynem világszámként kezelnek, miközben a politika, a családi és az üzleti ügyek keverése leginkább a nepotizmusra emlékeztet minket, és nálunk elképzelhetetlen lenne”

– így reagált Sigmar Gabriel német külügyminiszter arra, hogy Donald Trump lánya, Ivanka, akit az amerikai elnök hivatalosan is asszisztenseként foglalkoztat, a W20-as nőcsúcs keretében Berlinbe látogatott. 

Trumpot korábban is vádolták már nepotizmussal, vagyis közeli hozzátartozók előnybe hozásával: Barack Obama volt elnök volt morális iránytűje, Norman Eisen szerint Ivanka Trump tanácsadóként való foglalkoztatása egyenesen megszegi az USA nepotizmusellenes törvényeit, amelyek kimondják, hogy szövetségi hivatalnok vagy a kongresszus tagja nem állíthat hivatalba, nem léptethet elő, sőt nem is javasolhatja előléptetésre hozzátartozóját olyan hivatali állásba, amely fölött irányítást gyakorol. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt