Ivanka Trump ténykedése miatt nepotizmussal vádolja az USA elnökét a német külügyminiszter

külföld
2017 május 02., 04:19
comments 98

„Vannak dolgok, amiket továbbra is furcsállok, mint például Trump lányának németországi látogatásai, amiket majdhogynem világszámként kezelnek, miközben a politika, a családi és az üzleti ügyek keverése leginkább a nepotizmusra emlékeztet minket, és nálunk elképzelhetetlen lenne”

– így reagált Sigmar Gabriel német külügyminiszter arra, hogy Donald Trump lánya, Ivanka, akit az amerikai elnök hivatalosan is asszisztenseként foglalkoztat, a W20-as nőcsúcs keretében Berlinbe látogatott. 

Trumpot korábban is vádolták már nepotizmussal, vagyis közeli hozzátartozók előnybe hozásával: Barack Obama volt elnök volt morális iránytűje, Norman Eisen szerint Ivanka Trump tanácsadóként való foglalkoztatása egyenesen megszegi az USA nepotizmusellenes törvényeit, amelyek kimondják, hogy szövetségi hivatalnok vagy a kongresszus tagja nem állíthat hivatalba, nem léptethet elő, sőt nem is javasolhatja előléptetésre hozzátartozóját olyan hivatali állásba, amely fölött irányítást gyakorol. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.